KOŠÍK 0 KČ

Muller Thurgau ze Znojemska

5. června 2023

Muller Thurgau je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších vín pěstovaných na území Znojemska. Tato odrůda se vyznačuje svěží chutí, výrazným aroma a snadnou pitelností. Díky svým charakteristikám se stala oblíbenou volbou pro mnoho milovníků vína. V tomto článku si přiblížíme původ, vlastnosti a příklady výborných Muller Thurgau vín ze Znojemska.

Původ Muller Thurgau: Muller Thurgau je možná méně známým jménem mezi vínaři, ale jeho původ je zajímavý. Tato odrůda byla vyšlechtěna v roce 1882 Hermannem Müllerem, švýcarským vinařem, a pojmenována po Johannu Thomasi von Muller-Thurgau, profesorovi na univerzitě v Curychu. Odrůda vznikla zkřížením odrůd Riesling a Madeleine Royale s cílem získat víno, které by se dobře dařilo i v chladnějších oblastech.

Vlastnosti a charakteristika: Muller Thurgau je světlé až zlatavé barvy s jemným a výrazným ovocným aroma. Víno má nižší kyselost, což ho činí méně výrazným než Riesling, ale zároveň osvěžujícím a snadno pitelným. Jeho typickými tóny jsou broskev, hruška, jablko a květinové vůně. Díky své vyváženosti a jemnosti se hodí jako aperitivní víno nebo k lehčím pokrmům, jako je ryba či drůbež.

Muller Thurgau ze Znojemska: Znojemsko je jednou z prestižních vinařských oblastí v České republice a Muller Thurgau se zde pěstuje s velkým úspěchem. Klima a půda v této oblasti vytvářejí ideální podmínky pro růst této odrůdy. Znojemské Muller Thurgau víno je vyhlášené pro svou kvalitu a chuť. Místní vinice se snaží zachovat tradice a pečlivě pěstovat hrozny, aby vytvořily výjimečná vína, která reprezentují region.

Příklady výborných vín: Veselé víno Muller Thurgau ročník 2022 - vyprodáno

Nesmutněte, každý rok Vám vyrobíme nový.