KOŠÍK 0 KČ

Svařené víno

9. prosince 2023 - Jiří Hort


Návod na Přípravu Nejlepšího Svařeného Vína: Zimní Lahodnost v Každém Doušku

Svařené víno je tradiční nápoj spojený se zimou a chladnými večery. Jeho teplý, aromatický a kořeněný charakter poskytuje útěchu a radost v těch nejchladnějších dnech. Zde najdete návod, jak připravit to nejlepší svařené víno, které potěší vaše chuťové buňky a hřeje vaše tělo.

Ingredience:

  1. Víno:

    • Volba správného vína je klíčová. Doporučuje se použít suché červené víno s plnou chutí, jako například Merlot nebo Cabernet Sauvignon. Vyhněte se vínu s příliš vysokým obsahem alkoholu.

  2. Ovocné šťávy:

    • Přidejte do směsi několik šťáv z citrusových plodů, jako jsou pomeranče, citrony nebo pomeranče. Tato ingredience přidává do nápoje svěžest a kyselost.

  3. Koření:

    • Hlavní koření pro svařené víno zahrnuje skořici, hřebíček a nové koření. Můžete přidat i kardamom nebo muškátový oříšek pro další vrstvu chuti.

  4. Sladidlo:

    • Pro dosažení správné rovnováhy sladkosti můžete použít med nebo hnědý cukr. Přidávejte sladidlo postupně a ochutnávejte, abyste dosáhli požadované sladkosti.

  5. Citrusové kůry:

    • Z vnější části citrusových plodů odstraňte kůry a přidejte je do směsi. Tyto kůry dodají svařenému vínů další citrusovou vůni.

  6. Ostatní přísady:

    • Podle osobní preference můžete přidat další ingredience, jako jsou čerstvé bylinky (např. rozmarýn), jablka nebo bobkový list.

Postup:

  1. Příprava ingrediencí:

    • Nakrájejte citrusové plody na plátky a odstraňte semena. Připravte koření a ostatní přísady.

  2. Smíchejte vše do hrnce:

    • Do hrnce nalijte víno a přidejte ovocné šťávy, nakrájené citrusy, koření a sladidlo. Zamíchejte směs.

  3. Ohřejte, ale nepřevařujte:

    • Postavte hrnec na mírný oheň a ohřívejte směs, ale nedovoľte jí převařit. Vysoké teploty mohou ovlivnit chuťové vlastnosti vína.

  4. Lahodná aroma:

    • Nechte směs vařit na nízkém ohni po dobu asi 20-30 minut, aby se všechny přísady dobře prolily a vytvořily lahodnou vůni.

  5. Ochutnávejte a upravujte:

    • Průběžně ochutnávejte svařené víno a upravujte sladkost nebo kořenění podle svých preferencí.

  6. Podávání:

    • Jakmile jste spokojeni s chutí, odstraňte koření a citrusové plody. Svařené víno podávejte horké a ozdobte plátkem pomeranče nebo hřebíčkem.

Tipy:

  • Používejte kvalitní suroviny: Čím kvalitnější víno a čerstvější ingredience použijete, tím lepší bude výsledné svařené víno.

  • Experimentujte s přísadami: Nebojte se experimentovat s různými druhy vína nebo přidávat další aromatické přísady podle svého gusta.

  • Podávejte s přáteli: Svařené víno je ideální nápoj pro společenské setkání. Podávejte ho na zimních večírcích a bavte se s přáteli.

Nyní máte recept na vytvoření nejlepšího svařeného vína. Snažte se experimentovat a přizpůsobit recept svým preferencím, a užijte si teplou a chutnou pochoutku během chladných zimních dnů.

Specifikace

Alkohol
13,5 % alk
Cukr
0,4 g/l
Kyselina
4,2 g/l
č.šarže F1/22, sklizeň 2022
HORT FRANCE

HF1

127 KČ  ·  0,75 L
+
DO KOŠÍKU

Specifikace

Alkohol
13,5 % alk
Cukr
0,4 g/l
Kyselina
4,2 g/l
č.šarže F1/22, sklizeň 2022
HORT FRANCE

Nature 2022

175 KČ  ·  0,75 L
+
DO KOŠÍKU